Bugün, 23 Mayıs 2024 Perşembe

Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük: Bandırma'daki Kuran kurslarını tüm mahallelere yayacağız”

Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük:  Bandırma

Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük, Kuran kurslarını her mahalleye yaymak istediklerini açıkladı.

Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük, Kuran kurslarını her mahalleye yaymak istediklerini açıkladı. 1956 yılında Rize’nin Çayeli ilçesinde doğup, Konya İlahiyat Fakültesi mezunu olan Küçük, ilk görevine 1977 yılında, İnegöl’de imam hatip ilçe vaizliği ile başladı. 1990 yılında ilçe müftülüğüne yükselen Küçük, çeşitli kentlerde üstlendiği görevlerin ardından, İstanbul Beylikdüzü Müftülüğü’nden, Bandırma’ya atandı.
Bandırma’da hâlen, ilçe vaizleri de dahil 170 dolayında din görevlisinin hizmet verdiğini, merkezde 43 cami, 21 Kuran kursu, eskiden köy olup, şimdi mahalle konumuna gelen yerleşim bölgelerinde ise 32 cami, bir Kuran kursu bulunduğunu belirten Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük, görevlerinin, insanları dini konularda aydınlatmak ve ufuklarını açmak olduğunu vurgularken, şunları söyledi:
“Bazı mahallelerimizde cami eksikliği var. Her mahallemizde bir cami ve Kuran kursu istiyoruz. Bandırma’da, aile irşat ve irtibat büroları da hiç yok. Bunları da kurmak istiyoruz.”
Hâlen, Paşabayır Mahallesi’nde hizmet veren müftülük binasının, Bandırma merkeze taşınmasının, vatandaşlara ulaşma açısından yararlı olacağına inandığını belirten Küçük, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak çalışan Türkiye Diyanet Vakfı Bandırma Şubesi’nin, zekâtların dağıtımı konusunda vatandaş ile köprü kurması için çaba harcayacaklarını sözlerine ekledi.



  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.2 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı